Myslenice

Átlépjük a határt Lengyelország valamelyik déli határátkelőjén. Haladunk Krakkó felé. Már mögöttünk a Kárpátok igazi bércei, a híres Zakopane. A táj egyre inkább dombvidék jelleget ölt: kijöttünk a Kárpát-medencéből. Utunkat a változatos tájon a történelem hírmondói, templomok szegélyezik. Többszázéves fatemplomok váltakoznak többszázéves kőből épített erődítménytemplomokkal. Krakkótól 60 km-re a Raba folyó völgyébe ereszkedünk le. A mai modern autóút már nem követi híven a folyó szeszélyes kanyarulatait. A Krakkóba tartó utazók hányszor de hányszor átrobognak a kétszer kétsávos autóúton 110 km/óra sebességgel a Krakkótól mindössze 30 km-re található bűbájos városka,  Myslenice mellett. 
 
Mi most ellenállunk a motorizációnak, az idővel való versenyfutásnak és elhagyjuk a személy, teherautó és buszforgalmat. 150 métert sem megyünk és már egy más világba találjuk magunkat. Csend van, karnyújtásnyira a hegyek és az erdők. Átkelünk egy hídon a rohanó folyó felett, melynek vize kristálytiszta, tajtékos és  - bizonyára - hideg. Mindenfelé tisztaság, rendezett parkok, sétányok, bicikli utak. Uszoda, játszópark gyermekeknek, zenekari pavilon táncpódiummal. Itt a szállásunk. Szoba, parkoló rendben, kezdődhet a vidék felfedezése. Téli-nyári felvonó a közelben. Hipp-hopp felvonóval vagy "lassan bandukolva" elérjük a 612 m magas Chelm hegycsúcsot. Körpanorámában gyönyörködhetünk.

A városka főtere is említést érdemel. Jellegzetes galíciai, levegős, rendezett főtér. Északi végén utcácska vezet fel főtemplomához. Nyugalom, szeretet, békesség. Ezeket találja az idelátogató. 
Itt ötvöződhet a természetjárás és a városlátogatás. (Krakkó mindössze 30 km ide), a sportolás, pl. síelés és múzeumlátogatás, a csend és nyugalom a világvárosi nyüzsgés és szórakozás világával. 
Keresse fel Myslenicét! Érdemes. Konkrét ajánlatot honlapunkon a "szállásfoglalás" fül alatt talál.